ETEM Logo
ETEM Logo
Κλείσιμο

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Τι είναι ένα αρχιτεκτονικό σύστημα;

Το αρχιτεκτονικό σύστημα είναι ένας σύνθετος συνδυασμός από διάφορες διατομές αλουμινίου, ελαστικά, μηχανισμούς και άλλα εξαρτήματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί έτσι ώστε όταν συνδυαστούν, να επιτρέπουν την υλοποίηση παραθύρων, υαλοπετασμάτων και άλλων τύπων κατασκευών.

Τι είναι η θερμική γέφυρα;

Η θερμική γέφυρα είναι η σύνδεση μεταξύ των δύο πλευρών αλουμινίου μιας θερμοδιακοπτώμενης διατομής. Σε μη θερμοδιακοπτώμενα συστήματα, η μετάδοση θερμότητας είναι υψηλή. Για να εξασφαλιστεί η μόνωση, χρησιμοποιούνται θερμοδιακοπτώμενα συστήματα.

Πώς δημιουργείται η αδράνεια στη θερμική γέφυρα;

Η θερμοδιακοπή παίζει τεράστιο ρόλο στις ιδιότητες μόνωσης κάθε συστήματος αλουμινίου.

 
Τι σημαίνει ο όρος στοιβαρότητα;

Η στοιβαρότητα είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν περισσότερο τη διαχρονική ανθεκτικότητα της λειτουργίας των παραθύρων, πορτών, προσόψεων κλπ. που έχετε. Ο ορθός υπολογισμός της στοιβαρότητας σημαίνει, ότι με την πάροδο του χρόνου, το σύστημα θα είναι σε θέση να αντέξει όχι μόνο το μόνο το ίδιο βάρος, αλλά και τις φορτήσεις που θα του επιβληθούν (π.χ. ανεμοπίεση).

 
Πώς υλοποιείται η επιφανειακή επεξεργασία των διατομών;

Η επιφανειακή επεξεργασία μπορεί να επιτευχθεί είτε με ηλεκτροστατική βαφή είτε με ανοδίωση. Η ηλεκτροστατική βαφή εφαρμόζεται στην επιφάνεια πριν από την επεξεργασία, η οποία στη συνέχεια θερμαίνεται με σκοπό να πολυμεριστή η πούδρα που εναποτίθεται στην επιφάνεια των διατομών. Κατ’ επιλογή, σε περίπτωση που ο πελάτης το επιθυμεί γίνεται να εφαρμοστούν ειδικά φιλμ για να προσδώσουν την απομίμηση ξύλου αυτό επιτυγχάνεται μετά την ηλεκτροστατική βαφή. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα να επιτευχθεί η ανοδίωση των διατομών η οποία είναι επιταχυμένη γήρανση της επιφάνειας του αλουμινίου εμπλουτισμένη με μέταλλα με σκοπό να δοθεί η επιθυμητή αίσθηση του μετάλλου. 

ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Τι είδους ανοιγόμενα συστήματα αλουμινίου προσφέρετε;

Η ETEM διαθέτει μεγάλη ποικιλία ανοιγόμενων συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων διάφορων λύσεων που πληρούν όλες τις απαραίτητες απαιτήσεις όσον αφορά την ποιότητα, τις θερμομονωτικές ιδιότητες, τη στοιβαρότητακαι άλλα χαρακτηριστικά, λαμβάνοντας υπόψη την αισθητική και τον σχεδιασμό.

 

Πώς επιλέγω ένα σύστημα που ταιριάζει τέλεια στις ανάγκες μου;

Η μεγάλη γκάμα λύσεων έχει δημιουργηθεί με βάση τις απαιτήσεις που προκύπτουν στα διάφορα έργα. Κάθε κτίριο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες οι οποίες χρειάζεται να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή του συστήματος. Μην διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθειά μας σε σχέση με αυτό το θέμα.

Ποια χρώματα προσφέρετε;

Η ETEM παρέχει την πλήρη γκάμα χρωμάτων RAL, διαφορετικά διακοσμητικά ξύλου με χρήση της τεχνολογίας εξάχνωσης παράλληλα με υψηλής ποιότητας ανοδίωση. Όλα τα φινιρίσματα συνοδεύονται από εγγύηση ποιότητας, καθώς είναι πιστοποιημένα κατά QualiCoat, QualiDeco και QualAnod.

ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά τους έγκεινται στην εύκολη αξιοποίηση, καθώς δεν καταλαμβάνουν πρόσθετο χώρο όταν είναι ανοιχτά. Επιπλέον, παρέχουν δυνατότητα λειτουργίας σε μεγάλη ποικιλία τυπολογιών.

Τι είναι ο «μηχανισμός ανύψωσης»;

Ο μηχανισμός ανύψωσης είναι μια τεχνική λύση λειτουργίας συρόμενων κουφωμάτων ο οποίος επιτρέπει τα κινητά φύλλα να σφραγίζουν στην κλειστή θέση και να μπορούν να κυλήσουν όταν αυτό απαιτηθεί από το χρήστη.

Ποιες από αυτές τις λύσεις είναι καλή για μένα;

Η επιλογή συστήματος εξαρτάται σε έναν βαθμό από τη λειτουργία του συρόμενου συστήματος. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας για να σας βοηθήσει σχετικά με το θέμα αυτό. 

ΥΑΛΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Τα υαλοπετάσματα παρέχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, ενώ παράλληλα επιτρέπουν τη μεγιστοποίηση των ηλιακών κερδών περιορίζοντας το ορατό πλάτος των διατομών.

Για ποιους λόγους χρησιμοποιούνται;

Στην πράξη, τα υαλοπετάσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλές εφαρμογές στις οποίες υπάρχει η απαίτηση για μεγάλες γυάλινες επιφάνειες σε συνδυασμό με υψηλές απαιτήσεις στατικής επάρκειας (π.χ. ανεμοπίεση ή ίδια φορτία).

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ
Τι είναι ο μηχανισμός PVC;

Είναι σχεδιασμένος για έναν ορισμένο τύπο διατομών. Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα συστήματα χάρη στην προσιτή τιμή και τα πολλαπλά σημεία ασφάλισης. 

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους μεντεσέδες και στον μηχανισμό ανοιγοανάκλισης;

Οι μεντεσέδες χρησιμοποιούνται για το άνοιγμα σε κατακόρυφο άξονα ενώ ο μηχανισμός ανοιγοανάκλισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το άνοιγμα είτε σε κατακόρυφο είτε σε οριζόντιο άξονα.

Ποιος είναι ο ρόλος του πρόσθετου μονωτικού;

Είναι υπεύθυνο για τη βελτίωση των ιδιοτήτων θερμομόνωσης και ηχομείωσης του παραθύρου.

Γιατί υπάρχουν ειδικοί μεντεσέδες για επίπεδες πόρτες;

Επειδή το πλαίσιο της πόρτας και το φύλλο της είναι συνεπίπεδα.

Γιατί τοποθετούνται βουλκανισμένες γωνίες στα «ανοιγόμενα κουφώματα»;

Ο ρόλος των βουλκανισμένων γωνιών είναι να αποτρέπουν τη ροή του νερού προς το εσωτερικό τμήμα του παραθύρου στις γωνίες όπου το κεντρικό ελαστικό σφραγιστικό παρέμβυσμα διακόπτεται.