ETEM Logo
ETEM Logo
Κλείσιμο
12.4.2019

ΓΥΑΛΙ-ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Γυαλί βρήκε την ηγετική του θέση στη σύγχρονη αρχιτεκτονική, με μια ολοένα ευρύτερη εφαρμογή ως δομικό στοιχείο. Το φυσικό και σαφές όραμά του αντιστοιχεί απόλυτα στις τελευταίες τάσεις στους υαλοπίνακες προσόψεων και μέσω της υψηλής προσαρμοστικότητάς του σε άλλα στοιχεία του κελύφους, η χρωματική και τεχνολογική καινοτομία ενσωματώνεται στα πιο γενναία αρχιτεκτονικά έργα.

Μέχρι πριν από χρόνια, το γυαλί περιοριζόταν σε υλικό που σχετίζεται με την εκλέπτυνση και την ομορφιά και η χρήση του περιορίστηκε σε εξελιγμένα κρυστάλλινα δοχεία και διακοσμητικά στοιχεία. Με την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής και την είσοδο των γυάλινων προσόψεων σε αυτό δημιουργήθηκε ένα νέο και ανεξίτηλο ίχνος σε αστικά τοπία, και τώρα το αρχιτεκτονικό γυαλί σχηματίζει σύγχρονες τάσεις στη βιώσιμη αρχιτεκτονική.

Το γυαλί είναι ένα οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμο υλικό. Ταυτόχρονα, τα γυάλινα στοιχεία σε κάθε σχέδιο έχουν δύο σημαντικά χαρακτηριστικά - το επίπεδο μετάδοσης φωτός και το βάρος. Επομένως, οι καινοτομίες στην παραγωγή γυαλιού εστιάζονται στην ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης μέσω των αισθητικών και πρακτικών ιδιοτήτων των προϊόντων γυαλιού.

Με την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής, το γυαλί αρχίζει να χρησιμοποιείται για «άνοιγμα» των εσωτερικών χώρων και συνδέει τους κατοίκους τους, δίνοντας το αίσθημα της ελευθερίας. Ενσωματώνονται σύγχρονες λύσεις γυαλιού, οι οποίες προσφέρουν ακουστική και θερμική άνεση, σε συνδυασμό με ανοιχτούς εσωτερικούς χώρους που επεκτείνουν τον ορίζοντα των επιβατών, ακόμη και στο πιο πολυσύχναστο αστικό περιβάλλον. Αυτή η τάση κατακτά γραφεία και εμπορικά συγκροτήματα, εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλα δημόσια κτίρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι το γυαλί ως δομικό υλικό εμπλέκεται ενεργά στην δομοστοιχειωτή κατασκευή. Η αρθρωτή σχεδίαση ελαχιστοποιεί την προσπάθεια, τις απώλειες υλικού και χρόνου, ειδικά στο χώρο του ξενοδοχείου. Ένα γυαλί είναι ιδανικό για μεταφορά σε χύμα ή προσχηματισμένα σχήματα για συναρμολόγηση επί τόπου, ενθαρρύνοντας την καθαρή κατασκευή. Με την αρθρωτή φύση του, οι γυάλινες κατασκευές αντιμετωπίζουν εξωτερικές επιρροές - φωτιά, άνεμο, σεισμούς και άλλα φυσικά στοιχεία. Μεμονωμένοι αρθρωτοί τομείς του έργου μπορούν να επισκευαστούν ή να συντηρηθούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Τα επικαλυμμένα και πλαστικοποιημένα προϊόντα ελέγχουν την εξάπλωση επικίνδυνων τεμαχίων σε περίπτωση κρούσης. καταστέλλοντας έτσι τον φόβο που σχετίζεται με την ευαισθησία του γυαλιού

Από όλα τα παραδοσιακά οικοδομικά υλικά - ξύλο, πέτρα, τοιχοποιία, μέταλλα, σκυρόδεμα - γυαλί είναι πιθανώς το μόνο που συνεχίζει να επιδιώκει καινοτόμες βελτιώσεις και δεν έχουμε δει ακόμα απίστευτες εφαρμογές.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΑΛΛΑ ΝΕΑ

24.2.2021
thumb

7 ΣΗΜΑΔΙΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ : ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ

Βελτίωση της άνεσης, μείωση των λογαριασμών ενέργειας, αύξηση της αξίας του σπιτιού και βελτίωση της ποιότητας ζωής, είναι μερικές μόνο από τις ωφέλειες που μπορεί να φέρει η αντικατάσταση των κουφωμάτων σε μια κατοικία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4.2.2021
thumb

ETEM : Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΕΛΑΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ

Το 2020 αποτέλεσε ιδιαίτερη χρονιά κατά την οποία οι επιχειρήσεις και ιδίως οι μεγάλες βιομηχανίες χρειάστηκε να επαναπροσδιορίσουν τις στρατηγικές αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4.2.2021
thumb

ETEM: ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες του νέου προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων "Εξοικονομώ – Αυτονομώ” είναι ότι για πρώτη φορά εντάσσονται στη διαδικασία και οι πολυκατοικίες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
11.1.2021
thumb

ΕΤΕΜ: Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ

Πενήντα χρόνια μετά την ίδρυση της, η ΕΤΕΜ συνεχίζει να πρωτοπορεί και να δημιουργεί ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου υψηλής αισθητικής ποιότητα, άριστης λειτουργικότητας, εξαιρετικής αντοχής και ασφάλειας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ