ETEM Logo
ETEM Logo
Κλείσιμο
12.11.2020

ΠΕΝΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΕΜ ΣΤΟΝ PAVEL YANEV

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς θα περιγράφατε το στυλ και την προσωπική σας υπογραφή, η οποία χαρακτηρίζει την δουλειά σας σε ένα έργο;

Το ύφος του αρχιτεκτονικού μου γραφείου είναι εξαιρετικά αναγνωρίσιμο και τολμώ να πω ότι είναι αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας. Εγώ και η ομάδα μου ακολουθούμε σίγουρα τις παγκόσμιες τάσεις στα υλικά και τα χρώματα, αλλά και τις εσωτερικές μας αρχές – όπως η αξία για τον πελάτη, ο ανθεκτικός σχεδιασμός και οι οικονομικές απαιτήσεις για κάθε έργο. Το στυλ μας ξεχωρίζει με βάση τις μικρές λεπτομέρειες που καθορίζουν την ακεραιότητα των λύσεων που παρέχουμε.

Έχετε κάποια μούσα ή μια πηγή από την οποία αντλείτε έμπνευση για να εργαστείτε;

Η έμπνευση κρύβεται παντού. Η αλήθεια είναι ότι συνδέω τα σωστά σημεία τη σωστή στιγμή για το σωστό έργο. Κανένα έργο δεν είναι το ίδιο με το προηγούμενο και το πιο σημαντικό είναι να μάθουμε τα μαθήματα μας. Το επάγγελμά μας είναι πρωτίστως οπτικό και οτιδήποτε σχετίζεται με τη μόδα, τη γραφιστική, τις γκαλερί, τις εγκαταστάσεις και τον πολιτισμό μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης στη δημιουργία μιας αρχιτεκτονικής ή μιας εσωτερικής διαρρύθμισης!

Μπείτε στο ρόλο του προφήτη και προβλέψτε πώς βλέπετε την πόλη του μέλλοντος σε 50 χρόνια; Πώς θα είναι η αρχιτεκτονική τότε;

Σίγουρα, τα κτίρια και ο σχεδιασμός θα είναι περισσότερο ενεργειακά ανεξάρτητα, αυτοσυντηρούμενα και κατασκευασμένα με νέα υλικά. Ελπίζω ειλικρινά ότι η τεχνολογία μπορεί να αρχίσει να εισέρχεται γρηγορότερα στον κλάδο μας, καθώς προχωρά "αργά" σε σχέση άλλους κλάδους. Ελπίζω πραγματικά ότι κάποιος θα εφεύρει την τηλεμεταφορά, ώστε να μην χρειάζεται να ταξιδεύουμε για ώρες προκειμένου να φτάσουμε στο χώρο εργασίας λόγω της αυξημένης κίνησης στους δρόμους.

Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας του οποίου τα έργα σας εμπνέουν περισσότερο;

Κάθε χρόνο θέτω ως στόχο να μελετώ τη δημιουργικότητα και τις αρχές κάποιου από τα μεγάλα ονόματα της αρχιτεκτονικής. Φέτος, ο David Chipperfield είναι ο αγαπημένος μου και τολμώ να πω ότι ταιριάζει καλύτερα με το όραμά μου για την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό - καθαρά σχήματα, μινιμαλισμός σε σχέση με την ιστορία του κτιρίου και τις λεπτομέρειες του περιβάλλοντος, και χωρίς συμβιβασμούς παιχνίδι με τα υλικά και το φως.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο και τι διαβάζετε αυτή την στιγμή;

Καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαβάσω 3-4 διαφορετικά βιβλία με διαφορετική θεματολογία ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο, ο εγκέφαλός μου λειτουργεί με πολλές ταχύτητες και διαφορετικά θέματα. Τα θέματα είναι σχετικά με τις επιχειρήσεις, την αρχιτεκτονική και την φιλοσοφία / ψυχολογία. Στο κομοδίνο μου αυτή τη στιγμή είναι ο Μαύρος Κύκνος, τον οποίο διαβάζω για δεύτερη φορά, οι μελέτες περιπτώσεων “WanderWall” και η βιογραφία του Jeff Bezos.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΑΛΛΑ ΝΕΑ

11.1.2021
thumb

ΕΤΕΜ: Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ

Πενήντα χρόνια μετά την ίδρυση της, η ΕΤΕΜ συνεχίζει να πρωτοπορεί και να δημιουργεί ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου υψηλής αισθητικής ποιότητα, άριστης λειτουργικότητας, εξαιρετικής αντοχής και ασφάλειας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
11.1.2021
thumb

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΑΥΤΟΝΟΜΩ : ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΟΥΦΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Καθώς το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ ξεκινά προσφέροντας σημαντικές επιδοτήσεις, μεταξύ άλλων και για την αντικατάσταση κουφωμάτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
8.12.2020
thumb

ΠΕΝΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ NEIHESER & ARGYROS

To γραφείο "Neiheiser Argyros", ιδρύθηκε από τον Ryan Neiheiser και την Χριστίνα Αργυρού, με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
17.11.2020
thumb

ΠΕΝΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΝΑΤΑΣΣΑ ΛΙΑΝΟΥ

Το LC Architects (LC-A) είναι ένα διεθνές αναγνωρισμένο και βραβευμένο γραφείο αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού, με έδρα το Λονδίνο, το οποίο διευθύνεται απο την Νατάσσα Λιανού και τον Ερμή Χαλβατζή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ