ETEM Logo
ETEM Logo
Κλείσιμο
4.2.2021

ETEM: ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΤΕΜ: Βέλτιστες λύσεις για συμμετοχή στο Εξοικονομώ – Αυτονομώ για πολυκατοικίες

Μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες του νέου προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων “Εξοικονομώ – Αυτονομώ” είναι ότι για πρώτη φορά εντάσσονται στη διαδικασία και οι πολυκατοικίες με τις αιτήσεις να ξεκινούν στις 3 Φεβρουαρίου του 2021 για ολόκληρη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Οδηγό του προγράμματος προβλέπονται δύο τύποι αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα: η αίτηση πολυκατοικίας τύπου Α, η οποία αφορά κοινόχρηστες παρεμβάσεις και παρεμβάσεις σε επιμέρους διαμερίσματα και η αίτηση πολυκατοικίας τύπου B, η οποία αφορά μόνο κοινόχρηστες παρεμβάσεις.

Με το πρόγραμμα δίνεται οριζόντια σε όλους τους ιδιοκτήτες βασικό ποσοστό επιχορήγησης 60% ανεξαρτήτως εισοδήματος, το οποίο προσαυξάνεται κατά 10% (μέσω του Covid-19 premium) για τα έτη 2020-2021, ενώ δίνεται ενεργειακό μπόνους 10% στις αιτήσεις πολυκατοικίας τύπου Α.

Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός για τις αιτήσεις τύπου Α ανέρχεται στα 50.000 ευρώ, ενώ για τις αιτήσεις τύπου Β, που αφορούν μόνο κοινόχρηστους χώρους, ο προϋπολογισμός αυξάνεται στα 80.000 ευρώ.

Βασική διαφορά είναι πως για τις αιτήσεις τύπου Α ισχύει ο ελάχιστος ενεργειακός στόχος της ανόδου τουλάχιστον τριών ενεργειακών κατηγοριών, σε αντίθεση με τις αιτήσεις τύπου Β στις οποίες δεν τίθεται ελάχιστος ενεργειακός στόχος.

Βέλτιστη επιλογή

Διαθέτοντας εμπειρία και τεχνογνωσία 50 ετών η ΕΤΕΜ αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή για την επίτευξη του ενεργειακού σας στόχου. Συγκεκριμένα, τα αναβαθμισμένα ενεργειακά κουφώματα της ΕΤΕΜ οδηγούν σε βελτίωση της ποιότητας ζωής σας περιορίζοντας το ενεργειακό σας κόστος έως και 60%.

Συγκεκριμένα οι λύσεις που προσφέρει η εταιρεία αφορούν είτε σε συρόμενα είτε σε ανοιγόμενα ενεργειακά κουφώματα:

Συρόμενα ενεργειακά κουφώματα

Στην κατηγορία των συρόμενων ενεργειακών κουφωμάτων προτείνονται τα  συστήματα Ε50, ES38 και Ε32.

Το E50 θεωρείται από τους συνεργάτες της ETEM το κορυφαίο σύστημα στην κατηγορία του. Με μοναδικές δυνατότητες για μια κομψή λύση, επιτρέπει την ενσωμάτωση φύλλων βάρους έως 400kg, με ενεργειακό δείκτη Uw= 1.6 W/m2K και δυνατότητα ενσωμάτωσης υαλοπινάκων έως και 34mm.

To ES38 με μέγιστο πάχος υάλωσης έως 28mm και δυνατότητα ολίσθησης 200kg ανά φύλλο αποτελεί μια κομψή και στιβαρή λύση με ένα ιδιαιτέρως επιτυχημένο θερμομονωτικό σύστημα Uw= 1.8 W/m2K. Παράλληλα διαθέτει μεγάλη ποικιλία τυπολογιών και κρίνεται ιδανικό για κάθε οικία.

Το Ε32 είναι ένα συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως η οικονομικότερη επιλογή της αγοράς στην κατηγορία του, ενώ αποτελεί την ιδανική επιλογή για την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με ενεργειακό δείκτη Uw = 2.4 W/m2K . Από τις πλέον εξελιγμένες και βελτιστοποιημένες λύσεις, η οποία συνδυάζει τόσο την τυπική λειτουργία συρόμενων, όσο και των κουφωμάτων με μηχανισμό ανύψωσης.

Ανοιγόμενα ενεργειακά κουφώματα

Για την κατηγορία των ανοιγόμενων ενεργειακών κουφωμάτων, προτείνονται τα συστήματα Ε68, Ε45 και Ε38.

Το σύστημα Ε68, σύστημα στιβαρής κατασκευής με επίπεδο σχεδιασμό και εξασφαλίζει την ικανοποίηση σύγχρονων αισθητικών απαιτήσεων. Δέχεται υαλοπίνακες σε πλαίσιο εώς 48mm, με δείκτη ενεργειακής απόδοσης Uw=1.3 W/m2K

Το Ε45, με πληθώρα επιλογών σε διατομές και τυπολογίες παρέχει τη δυνατότητα εφαρμογής αντιδιαρρηκτικού εξοπλισμού. Δέχεται υαλοπίνακες πάχους έως 40mm και ο δείκτης ενεργειακής απόδοσης Uw = 1.4 W/m2K

Tέλος, το σύστημα Ε38, με βελτιστοποιημένο σχεδιασμό που συνδυάζει τη μέγιστη δομική ευστάθεια με την οικονομικότερη διατομή αλουμινίου διαθέτει πληθώρα επιλογών σε διατομές και τυπολογίες. Δέχεται υαλοπίνακες πάχους εώς 30mm και ενεργειακό δείκτη Uw= 1.6 W/m2K

Διαδικασία

Προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, θα πρέπει η πολυκατοικία να έχει εκδώσει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου «διαχείρισης πολυκατοικίας» και να έχει αριθμό τραπεζικού λογαριασμού. Στην περίπτωση αίτησης τύπου Α, θα πρέπει να γίνουν επιμέρους αιτήσεις από όλους τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, ενώ για την αίτηση τύπου Β υποβάλλεται μόνο από τον εκπρόσωπο του συνόλου των ιδιοκτητών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν εμπράγματο δικαίωμα, (πλήρους ή υψηλής κυριότητας, επικαρπίας). Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και κατά συνέπεια του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 θα προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ» με προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δις. Ευρώ. Η νέα προκήρυξη κρίνεται αναγκαία καθώς εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον κατά τον πρώτο κύκλο και χιλιάδες αιτήσεις έμειναν εκτός προγράμματος.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΑΛΛΑ ΝΕΑ

30.3.2021
thumb

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ : ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΡΥΘΜΟΙ

Οι κύριοι αρχαίοι ελληνικοί ρυθμοί είναι τρεις: ο δωρικός, που εμφανίζεται κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, ο ιωνικός, που τον συναντάμε κυρίως στο Αιγαίο και, τέλος, ο Κορινθιακός.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
24.2.2021
thumb

7 ΣΗΜΑΔΙΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ : ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ

Βελτίωση της άνεσης, μείωση των λογαριασμών ενέργειας, αύξηση της αξίας του σπιτιού και βελτίωση της ποιότητας ζωής, είναι μερικές μόνο από τις ωφέλειες που μπορεί να φέρει η αντικατάσταση των κουφωμάτων σε μια κατοικία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4.2.2021
thumb

ETEM : Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΕΛΑΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ

Το 2020 αποτέλεσε ιδιαίτερη χρονιά κατά την οποία οι επιχειρήσεις και ιδίως οι μεγάλες βιομηχανίες χρειάστηκε να επαναπροσδιορίσουν τις στρατηγικές αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
11.1.2021
thumb

ΕΤΕΜ: Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ

Πενήντα χρόνια μετά την ίδρυση της, η ΕΤΕΜ συνεχίζει να πρωτοπορεί και να δημιουργεί ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου υψηλής αισθητικής ποιότητα, άριστης λειτουργικότητας, εξαιρετικής αντοχής και ασφάλειας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ