ETEM Logo
ETEM Logo
Κλείσιμο
11.1.2021

ΕΤΕΜ: Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πενήντα χρόνια μετά την ίδρυση της, η ETEM συνεχίζει να πρωτοπορεί και να δημιουργεί ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου υψηλής αισθητικής ποιότητα, άριστης λειτουργικότητας, εξαιρετικής αντοχής και ασφάλειας ικανά να καλύψουν από τις πιο απλές μέχρι και τις πιο σύνθετες ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

Η ETEM μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες διέλασης Αλουμινίου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που σχεδίασε ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου για Αρχιτεκτονικές και Βιομηχανικές εφαρμογές στην Ελλάδα. Σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες εξελίσσει και παράγει αρχιτεκτονικά συστήματα που χαρακτηρίζονται από τις υψηλότερες λειτουργικές επιδόσεις σε θερμομόνωση, υδατοστεγάνωση, ηχοµείωση, παράλληλα παρέχουν την υψηλότερη ασφάλεια και ανταποκρίνονται άριστα στις υψηλές προδιαγραφές κατασκευών των πιο προηγμένων και απαιτητικών αγορών.

Τα συστήματα της ETEM έχουν την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση και παράλληλα προσφέρουν άνεση, λειτουργικότητα, ασφάλεια σε αρμονία με την υψηλή αισθητική.

Η ETEM διαθέτει Environmental Product Declarations/EPD- Περιβαλλοντικές Προϊοντικές Δηλώσεις για μια ευρεία γκάμα προϊόντων της, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από Πιστοποιημένους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, Φορείς που συμμορφώνονται με τα πλέον αυστηρά Εναρμονισμένα Ευρωπαϊκά Πρότυπα.

Η ETEM συμμετέχει ενεργά στο νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ που ξεκίνησε τις επόμενες μέρες, παρέχοντας στους καταναλωτές τα πρωτοποριακά της συστήματα αλουμινίου, συγκεκριμένα προσφέρει ευρεία γκάμα λύσεων για αντικατάσταση και αναβάθμιση κουφωμάτων. Οι συγκεκριμένες ενεργειακές παρεμβάσεις περιλαμβάνονται μεταξύ των επιλέξιμων δαπανών.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα, το οποίο για το 2020 έχει προϋπολογισμό 850 εκ. ευρώ, ξεκίνησαν τμηματικά από τις 11 Δεκεμβρίου και παρέχεται επιδότηση έως και 85% για την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα έχουν ως στόχο τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέξιμο προς ένταξη στο πρόγραμμα είναι σχεδόν το σύνολο του κτιριακού αποθέματος της χώρας, καθώς το 96% των κτιρίων της Ελλάδας κατατάσσεται σε χαμηλότερες κατηγορίες ενεργειακής απόδοσης.

Σήμερα, τα συστήματά της ETEM, υποβάλλονται σε απαιτητικούς ελέγχους και πιστοποιούνται με διεθνή αναγνωρισμένα πρότυπα. Τα αναβαθμισμένα ενεργειακά κουφώματα της ETEM, πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και έρχονται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σας και να περιορίσουν το ενεργειακό κόστος στο σπίτι σας εώς και 60%!

Παράλληλα, το πιστοποιημένο δίκτυο της εταιρείας, με περισσότερους από 350 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, παρέχει την κατάλληλη καθοδήγηση για την βέλτιστη και πιο αποδοτική λύση για κάθε κατοικία.

Ποιες είναι όμως οι λύσεις που προσφέρει η ETEM για τους καταναλωτές που θέλουν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ;

Ανοιγόμενα ενεργειακά κουφώματα

Για την κατηγορία των ανοιγόμενων ενεργειακών κουφωμάτων, προτείνονται τα συστήματα Ε68, Ε45 και Ε38.

Το σύστημα Ε68 είναι σύστημα στιβαρής κατασκευής με επίπεδο σχεδιασμό και εξασφαλίζει την ικανοποίηση σύγχρονων αισθητικών απαιτήσεων. Δέχεται υαλοπίνακες σε πλαίσιο εώς 48mm, με δείκτη ενεργειακής απόδοσης Uw=1.3 W/m2.K

Το Ε45, με πληθώρα επιλογών σε διατομές και τυπολογίες παρέχει τη δυνατότητα εφαρμογής αντιδιαρρηκτικού εξοπλισμού. Δέχεται υαλοπίνακες πάχους έως 40mm και ο δείκτης ενεργειακής απόδοσης Uw = 1.4 W/m2.K

Τέλος, το σύστημα Ε38, με βελτιστοποιημένο σχεδιασμό που συνδυάζει τη μέγιστη δομική ευστάθεια με την οικονομικότερη διατομή αλουμινίου διαθέτει πληθώρα επιλογών σε διατομές και τυπολογίες. Δέχεται υαλοπίνακες πάχους εώς 30mm και ενεργειακό δείκτη Uw= 1.6 W/m2.K

Συρόμενα ενεργειακά κουφώματα

Στην κατηγορία των συρόμενων ενεργειακών κουφωμάτων προτείνονται τα συστήματα Ε50, ES38 και Ε32.

Το E50 θεωρείται από τους συνεργάτες της ΕΤΕΜ το κορυφαίο σύστημα στην κατηγορία του. Με μοναδικές δυνατότητες για μια κομψή λύση, επιτρέπει την ενσωμάτωση φύλλων βάρους έως 400kg, με ενεργειακό δείκτη Uw= 1.6 W/m2.K και δυνατότητα ενσωμάτωσης υαλοπινάκων έως και 34mm.

To ES38 με μέγιστο πάχος υάλωσης έως 28mm και δυνατότητα ολίσθησης 200kg ανά φύλλο αποτελεί μια κομψή και στιβαρή λύση με ένα ιδιαιτέρως επιτυχημένο θερμομονωτικό σύστημα Uw= 1.8 W/m2.K. Παράλληλα διαθέτει μεγάλη ποικιλία τυπολογιών και κρίνεται ιδανικό για κάθε οικία.

Το Ε32 είναι ένα συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως η οικονομικότερη επιλογή της αγοράς στην κατηγορία του, ενώ αποτελεί την ιδανική επιλογή για την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με ενεργειακό δείκτη Uw = 2.4 W/m2.K. Από τις πλέον εξελιγμένες και βελτιστοποιημένες λύσεις, η οποία συνδυάζει τόσο την τυπική λειτουργία συρόμενων, όσο και των κουφωμάτων με μηχανισμό ανύψωσης.

Με μισό αιώνα εμπειρίας και τεχνογνωσίας τα ενεργειακά κουφώματα της ETEM προσφέρουν την αναβάθμιση που σας αξίζει!

Πιστοποιημένο δίκτυο

Υπογραμμίζεται ότι σημαντικό ρόλο για την καλύτερη απόδοση των κουφωμάτων παίζει και η σωστή τοποθέτηση και εγκατάσταση τους.

Η ETEM διαθέτει πιστοποιημένο δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, που μπορεί να αναλύσει τις διαφορές των επιδόσεων μεταξύ των συστημάτων, αλλά και τις λεπτομέρειες που αφορούν στην σωστή τοποθέτηση με χρήση αυθεντικών και πιστοποιημένων εξαρτημάτων.

Με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής αλλά και το είδος ανοίγματος του κουφώματος, οι πιστοποιημένοι συνεργάτες θα επιλέξουν το σύστημα που θ αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χώρο και θα ικανοποιεί τις ανάγκες του πελάτη.

Τα χαρακτηριστικά του Εξοικονομώ - Αυτονομώ

Το νέο πρόγραμμα κρατικής επιχορήγησης με προϋπολογισμό για το 2020 ,850εκ. ευρώ, "Εξοικονομώ Αυτονομώ" που ξεκίνησε τμηματικά από τις 11 Δεκεμβρίου παρέχει επιδότηση έως και 85% για την υλοποίηση οικιακών παρεμβάσεων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν εμπράγματο δικαίωμα, (πλήρους ή υψηλής κυριότητας, επικαρπίας) και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και κατά συνέπεια του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών, με ιδιαίτερη μέριμνα στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Υπενθυμίζεται πως πλέον μπορούν να ενταχθούν κατοικίες που έχουν καταταγεί σε κατηγορία χαμηλότερης ή ίσης της Γ στην Α’ΠΕΑ.

Στις επιλέξιμες παρεμβάσεις ,περιλαμβάνεται η αντικατάσταση κουφωμάτων κατά βάση με θερμοδιακοπτόμενα πλαίσια και με κατ’ ελάχιστο διπλούς υαλοπίνακες σε οικίες αλλά και σε κλιμακοστάσια και φωταγωγούς πολυκατοικιών.

Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στα μικρά και μεσαία εισοδήματα με τα ποσοστά επιχορήγησης να φτάνουν εώς 85% και 95% για τις λιγνιτικές περιοχές (Π.Ε Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας). Ανεξαρτήτως εισοδήματος ισχύει για όλους τους αιτούντες ειδική προσαύξηση +10% λόγω Covid-19 ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία και τα νοικοκυριά.

Ο ενεργειακός στόχος για τις αιτήσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων, μονοκατοικιών και πολυκατοικιών τύπου Α είναι η αναβάθμιση κατά τρείς ενεργειακές κατηγορίες σε σχέση με την υφιστάμενη κατάταξη στην Α’ ΠΕΑ. Για τις αιτήσεις των πολυκατοικιών τύπου Β δεν τίθεται ελάχιστος ενεργειακός στόχος.

Η επίτευξη του ενεργειακού στόχου που θέτει το πρόγραμμα, πιστοποιείται κατά την έκδοση της Β’ΠΕΑ, μετά το πέρας των επιλέξιμων παρεμβάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΑΛΛΑ ΝΕΑ

30.3.2021
thumb

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ : ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΡΥΘΜΟΙ

Οι κύριοι αρχαίοι ελληνικοί ρυθμοί είναι τρεις: ο δωρικός, που εμφανίζεται κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, ο ιωνικός, που τον συναντάμε κυρίως στο Αιγαίο και, τέλος, ο Κορινθιακός.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
24.2.2021
thumb

7 ΣΗΜΑΔΙΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ : ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ

Βελτίωση της άνεσης, μείωση των λογαριασμών ενέργειας, αύξηση της αξίας του σπιτιού και βελτίωση της ποιότητας ζωής, είναι μερικές μόνο από τις ωφέλειες που μπορεί να φέρει η αντικατάσταση των κουφωμάτων σε μια κατοικία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4.2.2021
thumb

ETEM : Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΕΛΑΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ

Το 2020 αποτέλεσε ιδιαίτερη χρονιά κατά την οποία οι επιχειρήσεις και ιδίως οι μεγάλες βιομηχανίες χρειάστηκε να επαναπροσδιορίσουν τις στρατηγικές αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4.2.2021
thumb

ETEM: ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες του νέου προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων "Εξοικονομώ – Αυτονομώ” είναι ότι για πρώτη φορά εντάσσονται στη διαδικασία και οι πολυκατοικίες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ